Jag som står som innehavare av kennelnamnet Boxillas heter Hannah och bor i Olofstorp tillsammans med min man Jimmy, våra söner Casper född -08, Oliver född -10 och Ville -14. Just nu finns även i hushållet Rebus (boxer) som kommer ifrån kennel Troica i Danmark och Råsa (petit brabancon) från kennel Vixax

Hund har stått överst på min önskelista så länge jag kan minnas, men jag vägrades att få en hemma. Istället fick jag nöja mig med diverse smådjur såsom kanin, hamster, fiskar och dyl. Tillsammans med dem och promenader med hela byns hundar så lyckades jag ta mig igenom 16 hundfria år. När mina föräldrar -98 gick skilda vägar så krävde jag en hund och lilla Ida, en dvärgschnauzer kom in i mitt liv. Lyckan var total och vi var tillsammans nästan jämt. När jag träffade Jimmy så bestämde vi oss för att skaffa en hund till och egentligen var det nog tack vare honom som rasvalet blev boxer. Han hade en granne när han var yngre som hade en boxer som var nåt speciellt. Så boxer fick det bli och det är jag oerhört tacksam för!

När jag köpte Ebba av Ann på kennel Twinbox så hade jag ingen aning om att jag skulle fastna så för den här underbara rasen, att jag skulle pyssla med lydnad- bruks och utställning i den grad som jag gör idag. Men mycket har jag Ann att tacka för det, hon är en stor inspiration och ett stort stöd. Att vara engagerad boxerägare har blivit en livsstil och jag träffat på otroligt mycket duktiga och trevliga människor runtom i hela landet. Ebba är den första hund som jag tränat med och vi började lite smått med lydnadsträning när hon var drygt ett halvår gammal. Ganska snart blev jag involverad i ett sökgäng och upptäckte på en gång att det där var en gren som passade mig. Både jag och Ebba tycker att det är otroligt skoj med sök och vi har tillsammans lyckats bli uppflyttade till högre klass. I lydnaden lyckades vi skrapa ihop ett LPI och ett LPII. Träning och tävling hade ett uppehåll 2007 då Ebba hade en kull valpar hos Ann. Många valpar blev det och jag bestämde mig för att behålla en valp. En liten Shanti blev det som kom med hem. Hon har en energi som heter duga och jag hoppas att vi kommer att ta oss ut på tävlingsbanorna vi med.

Våran första första kull föddes av Shanti den 26 juni -09 och fick namn efter Michael Jackson låtar då han gick gick bort natten till den dagen. Shantis andra kull föddes den 1 dec, de valparna blev vår B-kull och valparna döptes efter bilmodeller med begynnelsebokstaven B. Efter några boxrar i familjen så behövde jag ett bra kompliment som inte var riktigt lika stort men ändå kunde hänga med i boxrarnas tempo. Det slutade med att Råsa flyttade hit, en orädd och framåt svart Griffon Petit Brabancontik från Kennel Vixax. I augusti -13 föddes hennes första kull här, det kom att bli vår C-kull där valparna fick namn efter bakverk (för att hedra mitt yrke som konditor) I september -14 föddes D-kullen, vår Petitkull som fick namn med drömtema.

Jag har i flera år varit verksam i Boxerklubbens västra lokalområdes styrelse, utställningskommitté mm, i skrivande stund som ordförande i Västra lokalområdet.

Mitt kennelnamn ansökte jag om 2007 och fick det godkänt av FCI den 6 mars samma år.

ekipage

/Hannah